Maandelijkse buffetten

We koken biologisch, lokaal, vers, seizoensgebonden, plantaardig en suikervrij!
We koken met de inspiratie van de dag, met respect voor het product en de boer die het kweekt. Koken is een creatief proces dat alle kanten op kan en daar willen we u van laten meegenieten.

We ontdekken, exploreren en evolueren. Het is een fesst dat we graag met u delen. Want samen smaakt uiteindelijk zoveel beter dan alleen.

Wat mag je verwachten?
Een uitgebreid buffet met een hartverwarmende soep, keuze uit tal van (h)eerlijke gerechtjes in buffetvorm, en om af te sluiten een vegan en suikervrij dessertje.

Wanneer

Telkens op vrijdag en zaterdag van 18u tot 20u30

16 en 17/06/2017

Waar 

Restaurant Avalon, Geldmunt 32, Gent, België (kaart)

Prijs

25 euro

Reserveren

Is gewenst. Via deze pagina.

Laat het niet aan je hart komen!

Je hart is het meest gevoelig aan de uitbundige energie van de zomer.

In deze 2 demonstratiekooklessen delen we informatie over de werking van het hart en de dunne darm. We krijgen meer inzicht in hoe we ons hart (en aderen) meer kunnen openen of hoe we ons net meer kunnen beschermen. We kijken hoe we onze bloeddruk met voeding kunnen beïnvloeden.

Welke voeding heelt het hart? Hoe kan je de functie van de dunne darm en de vertering meer ondersteunen? Maar ook andere vragen komen aan bod die gekoppeld zijn aan de hart energie: zoals hoe krijg je meer vreugde in je leven?

We maken dranken, sapjes, kruiden, koken een gebalanceerde maaltijd, maken medicinale recepten en we halen ook wat levensveranderingen aan die ons ondersteunen om dichter bij je hart te komen. Om veel meer te leven vanuit je hart, zonder het uit te putten.

Wanneer

donderdag 1 en 8 juni van 19u tot 21u30.

Waar

Restaurant Avalon, Geldmunt 32, Gent, België (kaart)

Bijdrage

70 euro voor de 2 lessen. Samen te volgen.

De kunst van het leven

Opleiding: macrobiotisch life counselor, voedingscoach en kok

 

Opleiding Macro lifecounselor en voedingscoach/macrobiotisch/vegan kok

4 Jarige opleiding 2017/2018

 

Plaats : Schaperstraat 6, 9860 Scheldewindeke (Oosterzele). +/- 25 minuten ven centrum Gent.

Vooraf inschrijven via de.meridiaan@gmail.com

Het eerste jaar dat start in het najaar van 2017 is volzet. We plannen nog een eerste jaar vanaf eind januari 2018. We laten het doorgaan bij minimaal 8 inschrijvingen. Heb je interesse? Dan kan je al mailen voor een verkennend gesprek en nadien eventueel je plaatsje verzekeren.

Inschrijven

Via de.meridiaan@gmail.com

 

Wat de opleiding inhoudt

Dit is een opleiding rond lifecoaching, consulting, healing, psychotherapie, macrobiotiek, vegan/macro kok en leraar. Professioneel begeleiden, diagnose stellen en coachen van mensen en groepen. Mogelijkheden tot lesgeven, voedingsadviezen geven en de mogelijkheid om te specialiseren als vegan/macro kok en dito leraar. Deze opleiding is vergelijkbaar met de opleiding die ik (Marijke de Coninck) jarenlang begeleid heb in de UK met Oliver Cowmeadow. Je kan even kijken op www.macroschool.co.uk.

Hier in België duurt de opleiding vier jaar lang van elk elf dagen per jaar. Per jaar hoort ook een week in de zomer in Frandeux bij de jaaropleiding. De opleiding zal enkel voor een kleine groep zijn, daar we echt kwaliteit en opvolging willen aanbieden. Ze richt zich tot mensen die hun persoonlijke ontwikkeling willen verdiepen en die met de opgedane kennis en ervaring iets naar buiten willen brengen in de vorm van Centrum, therapeut, lesgeven, 1-1 sessie, groepssessies, enz. Met een team van enthousiaste, ervaren mensen, elk op hun terrein, wil ik met deze groep op weg gaan. De meest ervaren kooklesleraren in het gebied van macrobiotisch/vegan koken en medicinaal koken, heel degelijke westerse anatomieopleiding en zeer ervaren lifecoaches en voedingsconsulenten zullen deze groep begeleiden. Dit zijn onder andere: Karin Baank (Nederland), Carine Vanhalst, Lut Oosterlynck, Oliver Cowmeadow (UK), ElsVerfaillie, Dominique Respens, Francisco Varatojo (Portugal), Tine Tomme en anderen.

Wat je mag verwachten

Een enthousiast, professioneel team van begeleiders, les van de hoogste plank, een warme omgeving, persoonlijke opvolging van iedere student, confrontatie met mededogen met als doel: groei. Verbetering van je huistaken en feedback.

Wat wij van jou verwachten

Een grote motivatie, wekelijks een aantal uur bezig zijn met je opleiding, op tijd de huistaken indienen, openstaan voor persoonlijke groei, met openheid en kwetsbaarheid in de groep aanwezig zijn.

Waar

De lessessies (theorie) hebben plaats in de Suzanne Lilarstraat 48, Gent.

De kookdagen (praktijk) hebben plaats in restaurant Avalon, Geldmunt 32, Gent (kaart).

Wanneer

Dagsessies starten om 9 uur en eindigen om 18 uur, telkens op zondag. Ontbijt, middageten en avondeten zijn inbegrepen.
Lesdagen in 2017: 17 september, 29 oktober, 26 november en 17 december.
De Frandeuxweek heeft plaats van vrijdag 25 augustus tot vrijdag 1 september 2017.
Lesdagen in 2018: zondagen 28 januari, 11 februari, 10 en 11 maart, 29 april, 13 mei en 3 juni.

Bijdrage

1550 euro voor jaar 1: alle nota’s, maaltijden en persoonlijke begeleiding o.a. verbetering van huistaken en tutorials inbegrepen. De week in Frandeux is apart te betalen.

Praktisch: wat je hier nu mee kan gaan doen

Afhankelijk van de richting die jij kiest kan je daarmee aan de slag op verschillende terreinen. Je kan je eigen Centrum of je eigen kookstudio opzetten, je kan lesgeven, werken in een vegan restaurant, je kan als lifecoach (compassionated integrated counselling) werken en/of voedingconsulten geven. Je kan workshops begeleiden, lezingen geven, een Bed and Breakfast starten, een vegan kinderdagverblijf, een helingshouse, noem maar op. Het kan evengoed een aanvulling zijn voor jou als therapeut, of binnen het gebied waar je nu al werkzaam bent. Voor de specialisatie koken zal stage lopen een mogelijkheid zijn in onder andere restaurant Avalon en in de opleiding in de UK en andere centra in binnen- en buitenland!

 

Detailprogramma van het eerste opleidingsjaar

Filosofie

Hier bekijken we de oorsprong van de filosofie van de macrobiotiek o.a. Georges Oshawa en Mishio Kushi. De universele principes, gezond boerenverstandregels en yin- en yangprincipes, toegepast op ons dagelijks leven in de huidige tijd waarin we leven, zal hier grondig aan bod komen. Waarom we deze manier van eten en leven kiezen, achtergrondinformatie, oosterse diagnose, 9 sterren ki en het ontstaan van ziekte. Het bespreken van de chakra’s, onze energetische constitutie, het verloop van de meridianen en onze subtiele lichamen o.a.: etherische, emotionele, mentale en spirituele lichaam.

Diagnose

We leren de 4 basismethodes van Oosterse diagnose: visueel, luisteren, vragen stellen en aanraking. Diagnose van de cliënt/patiënt via constitutie, yin en yang, zijn/haar sterke kanten en wie hij/zij is als lichtwezen, individuele mogelijkheden en potentieel en zijn/haar zwakkere kanten en onevenwichten leren we zien.

Koken

Het leren koken van evenwichtige maaltijd. Yin en Yang leren gebruiken in ons koken en onze kookstijlen. Het bereiden van granen, groenten, zeewier, vis, bonen en vleesvervangers. Het inrichten van je keuken, verschillende snijtechnieken, menuplanning en koken volgens de vijf transformaties. Leren koken met de seizoenen mee.

Lichaamswerk

Do-In oefeningen, yogaoefeningen, chakrabreathing als middel om te deblokkeren en emotioneel te helen, het aanleren van de belangrijkste energetische punten en meridianen die we als diagnosepunten kunnen gebruiken. Makko Ho stretchings.

Emotionele Heling

We zullen de relatie tussen voeding en emoties grondig bekijken en het fenomeen van emotioneel eten bespreken en hoe aan te pakken. Basistechnieken van counselen, van echt luisteren en diepgaand onze communicatietechnieken onder de loep nemen. De veranderingen die we kunnen maken voor onszelf hierbij, om die later mee te nemen in onze praktijk. We leren een veilige omgeving creëren voor onze patiënten/cliënten met duidelijke grenzen, vertrouwelijkheid en heldere communicatie. We leren onze eigen patronen ontdekken, hun oorzaken en hoe we deze kunnen veranderen (5 defensies).

Gezondheidsstudies

Het begrijpen van het ontstaan van ziekte in het lichaam en de benadering van iemands levensstijl, voedingsgewoontes, gevoelens en omgaan van emoties en overtuigingen. Yin en yang toegepast op al deze terreinen. De theorie van de 5 transformaties, de vijf energieën in de natuur, op ons lichaam en psychologie, eten, kookstijlen en activiteiten en keuzes die we maken. De vijf transformaties toegepast op alle aspecten van ons zijn. We bestuderen hier enkele ziektebeelden en hoe we adviezen geven om deze te helpen helen. Bij ieder onevenwicht leren we dieper kijken: de onderliggende energetische en fysieke onevenwichten en leren we specifieke remedies toepassen.

Stage

We moedigen alle studenten aan om zoveel mogelijk stage te lopen het zij in andere centra, in restaurant Avalon, in binnen – en buitenland, om te leren van andere leraren, om bij te zitten in consultaties om veel ervaring op te doen. We zullen dit proces dan ook heel erg ondersteunen.

 

Marijke De Coninck (°1958) woont in Gent (België) en zij is de moeder van 4 volwassen kinderen en de mammie van 5 fijne kleinkinderen.

Zij leed als kind aan long- en bottuberculose waardoor zij een ernstige verkromming van de ruggengraat (scoliose) ontwikkelde. Op haar 20ste kwam ze in aanraking met yoga, o.a. okidoyoga en later met druyoga. In die periode veranderde zij haar eetgewoontes, begon met macrobiotiek en veranderde haar levenswijze. Later, na haar eerste echtscheiding, kwam ze in aanraking met Tom Monte (USA), die een van de spilfiguren werd voor haar persoonlijke groei en ontwikkeling. Ze ging psychotherapie studeren en leerde van Tom Compassionate Integrated Counseling.

Marijke is heel bedreven in Oosterse Diagnose, het lezen van je lichaam. Ze is een ervaren kooklesgeefster en hielp onnoemelijk veel mensen op hun helingsweg, zowel mensen met fysieke klachten als met emotionele blokkades. Ze speelde de afgelopen 10 jaar een belangrijke rol in de IMS (www.macroschool.co.uk) waar ze samen met Oliver Cowmeadow de driejarige Macrobiotic Life coach training startte. Jaarlijks kan je genieten van haar lessen op de zomer- en najaarsweken in Frandeux (www.dekunstvanhetleven.net).

Samen met haar dochter, Tine Tomme (1980), die het befaamde vegetarisch restaurant Avalon runt in Gent, gaf ze twee kookboeken uit, o.a. ”Puur en Vegetarisch” en ”Grow, Eat, Share”. Maandelijks geeft ze een e-nieuwsbrief uit. Je kan Marijke bereiken via de.meridiaan@gmail.com.